Турските власти обвиняват марксисти за атаката над консулство в Истанбул

Турските власти обвиняват марксисти за атаката над консулство в Истанбул
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Турските власти хвърлиха вината на радикални марксисти за атентата над американското консулство в Истанбул в понеделник. 

Пред агенция "Франс" анонимен официален представител разкри, че "атаката срещу консулството е свързана с "Революционния народен фронт за освобождение"(DHKP-C). Нейно дело бе и самоубийствения атентат пред американското посолство в Анкара през 2013 година.

Същия представител добави, че днешната терористична атака срещу полицейски участък в Истанбул е дело на забранената Кюрдска работническа партия (ПКК). При нападението плавна престрелка, при която бяха убити трима кюрдски бойци и един полицай.

Припомняме, че двама нападатели откриха огън по сградата на американското консулство в Истанбул. Когато полицията отвърнала на стрелбата, те избягали, съобщава CNN Turk. По-късно излезе информация от АФП, че има един задържан.

Сградата на консулството се намира в квартал „Саръйер". Стрелците били мъж и жена. Жената е задържана в къщата, в която се скрила. Няма информация за жертви.

В миналото американски дипломатически мисии са били обект на нападения.

 

#Турция #Истанбул #атентат #консулство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници