Отново стрелба във Фъргюсън, двама ранени

Отново стрелба във Фъргюсън, двама ранени
Снимки: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Полицията в Сейнт Луис е била въвлечена в стрелба във Фъргюсън, щата Мисури, след като офицерите са били подложени на тежък обстрел, съобщава CNN. Инцидентът е станал докато тълпи отбелязвали една година от убийството на Майкъл Браун.

Най-малко един демонстрант е ранен. От полицията на окръг Сейнт Луис съобщават за „множество изстрели“, а според местна медия един човек е бил откаран в болница. Съобщава се за чупене на витрини на магазини и други вандалски прояви. Репортер на мястото на събитието съобщи, че млад мъж е бил застрелян от властите.

Стотици се събраха във Фъргюсън, за да отбележат годишнината от убийството на невъоръжения афроамерикански младеж Майкъл Браун от полицаи. Присъствал е и бащата на покойния Браун, който оглави вчерашното шествие.

Бдението се е провело точно на мястото, където е бил застрелян. С 4 минути и половина мълчание събралите се са отбелязали онези 4 часа и половина, през които тялото му е лежало на мястото, преди да бъде прибрано.

Почетена е била паметта и на останалите, убити по подобен начин от органите на реда.

Припомняме, че тези случаи доведоха до протести и сблъсъци не само във Фъргюсън. Много афроамериканци обвиниха властите в расистко отношение. Самият американски президент Барак Обама обяви, че проблем наистина има, макар и не в цялата страна.

#Майкъл Браун #Мисури #Фъргюсън #Барак Обама #Сейнт Луис

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници