Австралийка пробяга пустинята Симпсън

Австралийка пробяга пустинята Симпсън
Медицинска сестра от Австралия стана първата жена в историята на континента, пробягала 660 км по цялата дължина на пустинята Симпсън. Снимка: france24.com
A A+ A++ A

Медицинска сестра от Австралия стана първата жена в историята на континента, пробягала 660 км по цялата дължина на пустинята Симпсън.

Това е вторият опит на 51-годишната Джейн Тръмпър, след като миналата година е трябвало да се откаже на 352-рият километър заради пожар в саваната, предаде bTV, позовавайки се на АФП.

Маршрутът, по който е преминала Тръмпър, започва от географския център на Австралия в Северните територии, преминава през Южна Австралия и завършва в югозападната част на щата Куинсленд.

Пред АФП Джейн Тръмпър, която е на 51 години и работи като медицинска сестра в интензивно отделение на болница в Сидни, разказва, че първият ден от маратона й температурата е достигала 45 градуса и не е вярвала, че ще издържи на напрежението.

Целият пробег й е отнел 10 дни, като общото пробягано разстояние възлиза на 750 км. Отклоненията се наложили заради последиците от скорошните проливни дъждове в Австралия.

В авантюрата си, която е с благотворителна цел, Джейн Тръмпър е била придружавана от два автомобила с провизии и медицински материали.

#пустиня #Австралия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници