Българите с успехи в Шампионска лига

Българите с успехи в Шампионска лига
Официален сайт на Партизан
A A+ A++ A

Въпреки че още във втория квалификационен кръг родният първенец Лудогорец отпадна сензационно и безславно от Шампионска лига, отборите с българско присъствие постигнаха изключително драматични победи и се класираха за плейофите на най-силния и престижен клубен турнир.

Всички резултати, видео с головете и подробности от мачовете вижте в Sporta.bg

Воденият от Станимир Стоилов Астана спечели с 4:3 домакинството си на ХИК (Хелзинки), въпреки че изоставаше в резултата през първото полувреме и игра повече от 20 минути с човек по-малко, но стигна до скъпоценния четвърти гол в добавеното време на двубоя.

Валери Божинов изпусна дузпа, но Партизан осъществи обрат след почивката и срази Стяуа с 4:2 в балканското дерби от тази фаза на турнира. Шкендербеу на Венцислав Христов спечели с 2:0 и реванша пред собствена публика срещу палача на Лудогорец Милсами.

ЦСКА (Москва) на Георги Миланов осъществи обрат от 1:2 до 3:2 след почивката срещу Спарта (Прага) и също си осигури участие в плейофите и по този начин минимум място в груповата фаза на Лига Европа.

Базел без контузения Иван Иванов победи с 1:0 Лех (Познан) в реванша и с общ резултат 4:1 по категоричен начин намери място в последната фаза на пресявките.

От останалите мачове в третия квалификационен кръг специално внимание заслужава убедителната победа на Шахтьор (Донецк) с 3:0 над турския Фенербахче, която прати украинците в следващата фаза след нулевото равенство в първия мач.

#Шампионска лига

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници