Присъди до живот за човешко жертвоприношение в Непал

Присъди до живот за човешко жертвоприношение в Непал
A A+ A++ A

Петима непалци са признали участието си в брутален ритуал, при който са принесли в жертва 10-годишно дете. Очакват ги доживотни присъди, съобщава Си Ен Ен.

Жертвата е Дживан Кохар, който изчезнал в покрайнините на село Кудия в югозападната част на страната. Тялото на момчето е намерено на 24 юли, три дни след изчезването му.

Един от призналите се за виновни, Кодай Харижан, разказал пред полицията, че жертвоприношението е извършено по съвет на шаман, за да излекува болния му син.

Според самопризнанията Харижан и близките му са срещнали детето в селото и са го примамили с пакет бисквити и 50 рупии. Завели го в храм извън селото, където трима държали момчето, докато четвърти прерязал гърлото му.

Сред арестуваните е и шаманът.

Селото, намиращо се в граничещата с Индия област Навалпараси, е дом на някои от най-бедните и необразовани хора в Непал, познати в кастовата система като "недосегаемите".

Жертвоприношението на животни е част от традициите на населената от индуси страна. На всеки пет години в Непал се провежда фестивалът Гадхимай, в рамките на който биват убивани стотици хиляди животни.

Непалските власти ще стартират в Навалпараси програма за осведомяване, за да се преборят със суеверията, довели до смъртта на момчето.


#Непал #жертвоприношение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници