Гръцката икономика тръгва нагоре през 2014 г.

Гръцката икономика тръгва нагоре през 2014 г.
Йорг Асмусен смята, че Гърция трябва да остане в еврозоната, защото цената на нейното излизане не може да се изчисли. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Растежът на гръцката икономика ще започне през 2014 г., прогнозира германският представител в дирекцията на Европейската централна банка (ЕЦБ) Йорг Асмусен.

Положителният растеж на гръцката икономика ще настъпи, в случай че бъде реализирана програмата за оздравяване на бюджета.

Йорг Асмусен смята, че Гърция трябва да остане в еврозоната, защото цената на нейното излизане не може да се изчисли, предаде БГНЕС, позовавайки се на „Дойче Веле“.

Европейският съюз (ЕС) и Международният валутен фонд (МВФ) отпуснаха два големи пакета с помощи, за да спасят Гърция от фалит.

През март страните от еврозоната предоставиха на Атина помощ за 130 милиарда евро, която трябва да бъде отпусната до 2015 г.

Йорг Асмусен смята, че политиката на ЕЦБ по отношение на евтините кредити скоро ще бъде прекратена.

„Важно е да дадем да се разбере: фактът, че на два пъти сме осъществявали подобни операции за рефинансиране на дълга, не означава, че ще го направим трети път“, категоричен е специалистът от ЕЦБ.

#Европейска централна банка #ЕЦБ #Гърция #Атина #икономика #фалит #Европейски съюз #ЕС #Международен валутен фонд #МВФ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници