Миков за промените в конституцията: Накрая се получава прасе с крака на пиле

Миков за промените в конституцията: Накрая се получава прасе с крака на пиле
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Разговорите за промените в основния закон са се превърнали в конституционна аритметика как да се разпределят колегиите във ВСС и да се съберат необходимите гласове за внасяне на конституционен проект.

Това обявиха пред медиите в парламента лидерът на БСП Михаил Миков и Янаки Стоилов, след поредните консултации тази сутрин между политическите сили в НС.

По думите им зад лозунга за реформиране на съдебната власт не се пристъпва към истинска реформа, а единствено се прави опит за преразпределяне, прегрупиране на влиянието в управлението на съдебната власт и конструирането на мнозинството, предаде БТА.

"Един проект трябва да е предмет на цялостно обсъждане, а не на някакъв пазар твоите 20 гласа за какво ще ги дадеш, минаваме през другия кабинет - а твоите 10-15 гласа ти срещу какво ще ги дадеш - драскаме в тефтерчето, накрая се получава прасе с крака на пиле", описа сегашните преговори между политическите сили Михаил Миков.

"Конституция не се прави за един ден", подчерта лидерът на червените. Конституция за един ден е като господин за един ден, категоричен бе той.

Социалистите няма да се включат следобед в председателския съвет. През есента БСП щели да внесат свои предложения за промени в закона за съдебната власт.

 

#Михаил Миков #Конституция #съдебна реформа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници