Биячите нa 3-годишното дете се грижили за него от 3 седмици, плащали им по 1200 лв. месечно

Биячите нa 3-годишното дете се грижили за него от 3 седмици, плащали им по 1200 лв. месечно
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Тригодишно дете, което бе докарано в кома в "Пирогов" в нощта срещу вторник, е било бито в апартамента, в който е отглеждано в столичния квартал Зона Б-19. Момченцето бе прието в кома с голям кръвоизлив в мозъка, а по крайниците, по лицето и по врата са установени и стари синини.

То е оперирано по спешност, но още е с опасност за живота, съобщиха от болницата. Детето е в много тежко състояние след побоя. Има контузия на мозъка, хематом и компресия в черепа вследствие на травмата. По ръцете и краката също има хематоми, някои от които са стари, казаха още от болницата. 

Момчето е на апаратно обдишване в реанимацията, където продължава борбата за живота му. До момента то не е потърсено от родител или близък, допълниха от "Пирогов". 

Задържани от полицията са две момчета на възраст 18 - 19 години. Имената им са Александър и Патрик. Те са били наети от майката на детето да се грижат за него, докато изнася концерти с групата си.

Майката - Невена Василева отглежда детето си сама. Музикантка е и през лятото работи на пътнически кораби в Скандинавия. Съседи на пострадалото дете съобщиха, че двамата младежи са започнали да се грижат за него преди три седмици. Оттогава никой не го е виждал пред блока, на практика е било затворено в дома си и има версия, че побоят над момченцето е започнал още преди дни, съобщава БГНЕС.

Съседите разказаха още, че детето било кротко. Не е имало никакви признаци, че подобно нещо може да се случи. "Те не са го сваляли близо цяла седмица, а за него се грижат от около 20 дни, откакто замина майката", разказва Мария. Жената посочи, че преди за детето много хубаво се е грижила възрасна жена, след това мъж също много добре. Съседите казаха, че майката плаща много добре на момчетата, които гледали Христо - 1200 лв. на месец.

Съседката Мария предполага, че други комшии са чули писъци или викове, защото мъжът от съседния апартамент е носел детето надолу на ръце след случилото се.

"Лоша работа. Най-лошото, което може да се случи. Какво им е правило детето?! Хубаво детенце, кротко… да се случи…", вайка се още жената.

Близки до разследването разказаха, че детето е заливано с вода от момчетата като наказание, душено е и е ритано, предаде БНР. Сигналът за случая е подаден в полицията от съседка.

Двамата младежи, заподозряни за нанесения побой над малкия Христо са задържани и отведени в полицията. Пред екипа на Спешна помощ един от младежите е казал, че детето е паднало от леглото си, но според очевидците е бил много смутен и объркан в обяснението си.

Полицията изяснява причините за тежкия побой, довел до опасност за живота на детето. 

Стана ясно още, че Софийска градска прокуратура е започнала разследване за опит за убийство на тригодишното дете.

В рамките на днешния ден, извършителите на побоя – двете момчета на по 18 години ще бъдат привлечени като обвиняеми от СГП за опит за убийство на малолетно лице и ще бъдат задържани от прокурор за срок до 72 часа. От прокуратурата съобщиха, че в момента двамата младежи са задържани за срок до 24 часа.

#дете #Пирогов #побой

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници