"Евроинс иншурънс груп" купува гръцкия застраховател "Креди Агрикол Лайф"

"Евроинс иншурънс груп" купува гръцкия застраховател  "Креди Агрикол Лайф"
A A+ A++ A

Финансовият холдинг "Еврохолд България" ще придобие гръцкото животозастрахователно дружество  "Креди Агрикол Лайф" от френската банкова група "Креди Агрикол", съобщиха от купувача. Застрахователното поделение на холдинга "Евроинс иншурънс груп" (ЕИГ) се е договорило за покупката, като засега цената на сделката не се съобщава. Очаква се придобиването да бъде приключено до края на годината, като преди това трябва да се одобри от регулаторите.

Според съобщението на ЕИГ гръцката компания има финансови активи за над 500 млн. евро, повечето инвестирани в ценни книжа извън Гърция. Дружеството на френската банка работи в страната от 2001 г. и по информация от "Еврохолд" е сред най-значимите в сектора на животозастраховането, с увеличаващ се пазарен дял. Сделката означава по-сериозно присъствие на ЕИГ в Гърция, след като преди близо година компанията започна да продава застрахователни полици и там.

Асен Христов, председател на надзорния съвет на "Еврохолд България", коментира, че са се възползвали от "несигурната икономическа ситуация в Гърция и изтеглянето на големи европейски финансови групи от пазара". Христов посочи, че придобиват компания "с добре разработен бизнес, при изгодни за нас условия".


#Евроинс иншурънс груп #Еврохолд #Креди Агрикол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници