Борисов успокоява: Има гаранции, че няма да загубим от плана за спасяване на Гърция

Борисов успокоява: Има гаранции, че няма да загубим от плана за спасяване на Гърция
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Има абсолютни гаранции, че България - участвайки в този план - няма никакъв шанс да загуби, да плати или да извади от собствения си бюджет за спасяване на Гърция. Просто участваме в един механизъм" - с ттова успокоение се обърна премиерът Бойко Борисов към парламента по повод на плана за мостово финансиране на Гърция и участието на България в него.

Той уточни, че позицията на България по време на съвещанието на финансовите министри, където е бил предложен този механизъм, е била против.

"Нашето "не" се чу много ясно", каза Борисов с уговорката, че финансовият министър Владислав Горанов ще обясни по-конкретно какво представлява този механизъм и защо България няма да загуби нищо.

"Страхът на всички е, че дори давайки тези 7 млрд. евро, независимо че гръцкият парламент прие всички условия, вече не са така възторжени от победата си, надявам се и тези, които им ръкопляскаха да са разбрали какво си причиниха, дали изобщо ще могат да ги изпълнят", каза Борисов.

По думите му страхът е голям и той се засилва от опасението, че "ако анархията и влошаването на ситуацията и кризата там не се овладеят, това е пряка заплаха за България - за бизнеса, границите, миграционния натиск, финансите, контрабандата", посочи Борисов.

След дадените гаранции ние решихме, че няма пречка да задействаме този механизъм, подчерта и Владислав Горанов. 

 

#Бойко Борисов #Гърция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници