Съперниците на Черно море и Берое разгромени от ЦСКА и Левски

Съперниците на Черно море и Берое разгромени от ЦСКА и Левски
A A+ A++ A

Носителят на Купата на България Черно море се изправя срещу беларуския Динамо (Минск) в първия си двубой (от втория кръг) на квалификациите в Лига Европа. "Моряците" са спокойни и подхождат към отбора със самочувствие, но не са сто процента физически подготвени за сблъсъка, обяви треньорът им Никола Спасов.

Треньорът на Динамо Вук Рашович демонстрира сериозно самочувствие пред сблъсъка и заяви, че неговият отбор бил фаворит. Не така стояха нещата обаче, когато за последно Динамо (М) се изправи срещу български отбор.

През сезон 2002/03 Динамо (М) се падна с ЦСКА в предпоследното стъпало на квалификациите преди основната фаза на турнира, носещ тогава името Купата на УЕФА. На 15 август в беларуската столица воденият от Стойчо Младенов "червен" отбор разпилява на пух и прах съперника си - 4:1 и след това 1:0 в реванша.

Припомнете си смазващото превъзходство на ЦСКА в мачовете с Динамо във видеото в Sporta.bg

С шестима датски национали в състава си и с авторитетно име в треньорската професия като Михаел Лаудруп Брьондби бе прегазен от Левски в първия кръг на турнира за Купата на УЕФА през 2002 година.

Сега датският гранд гостува в Стара Загора за мачове с Берое от втория предварителен кръг на Лига Европа и ще се надява на далеч по-позитивен резултат от този, регистриран при последната визита на Брьондби в България.

През 2002 година Левски тотално обезличава иначе солидния състав на датчаните и печели с 4:1, като затвърждава успеха с равенство 1:1 в реванша и прогрес към следващата фаза на турнира.

Припомнете си как "сините" показаха класа срещу Брьондби във видеото в Sporta.bg

#ЦСКА #Левски #Черно море #Берое #Лига Европа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници