Меркел е против гей браковете, но подкрепя равните права (ВИДЕО)

Меркел е против гей браковете, но подкрепя равните права (ВИДЕО)
Флориан Мунд и Меркел. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Германският канцлер Ангела Меркел не подкрепя гей браковете. Според нея бракът трябва да бъде дефиниран като „мъж и жена, съжителстващи заедно". Това става ясно от нейно интервю пред YouTube звездата Флориан Мунд.

„Аз съм човек, който подкрепя изключително много премахването на всякаква дискриминация. Ние изминахме дълъг път; когато се върна в спомените си назад във времето, преди 25 години много хора не смееха да кажат, че са гей или лесбийка", изтъкнала германският лидер.

Меркел подкрепя равните социални придобивки за еднополовите двойки, включително данъчните облекчения, като подкрепя гражданските партньорства.

Въпреки че в Германия от 2001 г. могат да се регистрират еднополови граждански партньорства, канцлерът признава, че по тази тема има различни мнения и в правителството, и в партията й - Християндемократическия съюз.

След референдума в Ирландия, който даде положителен отговор на гей браковете, както и след историческото решение на Върховния съд в САЩ, че еднополовите двойки може да сключват брак, в Германия се увеличиха призивите властите да последват тези примери.

#Ангела Меркел #Германия #гей бракове #гей #бракове #дискриминация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници