Лагард увещава ЕС да намали бремето на Гърция

Лагард увещава ЕС да намали бремето  на Гърция
Гръцкият парламент одобри реформите. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Директорът на Международния валутен фонд Кристин Лагард е разговаряла с европейските кредитори да намерят начин да се облекчи бремето на Гърция и да й се даде възможност да покаже сериозни намерения по отношение на структурните реформи, повишаването на данъците и тяхното събиране.

"Част от мерките, обсъждани от представителите на МВФ и европейските кредитори, са удължаването на срока за плащане, предоставянето на отсрочка и намаляване на ставките“, заяви Лагард в интервю за Си Ен Ен.

Лагард подчерта, че европейските кредитори могат да се съгласят за определени способи, с които да облекчат плащанията по дълга на Гърция.

„Аз имам определени надежди за това, защото само преди няколко часа, както разбирам, е имало сигнали, говорещи за по-позитивна нагласа по въпроса за преструктурирането на дълга“, каза Лагард.

Рано сутринта гръцкият парламент прие законопроекта за реформите, необходими на Гърция за отпускането на финансова помощ от кредиторите й.

Управляващата партия СИРИЗА прокара законопроекта благодарение на подкрепата на проевропейските опозиционни партии, след като депутати от правителствената коалиция, включително бившият финансов министър Янис Варуфакис, гласуваха срещу мерките.

#Гърция #реформи #Кристин Лагард #Лагард

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници