Единият от катастрофиралите в Унгария българи е пострадал тежко

Единият от катастрофиралите в Унгария българи е пострадал тежко
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Единият от българите, пострадали при катастрофа на автобус в Унгария тази нощ, е в тежко състояние. Това става ясно от пресцентъра на Министерство на външните работи. Пострадалите са настанени в 3 различни болници в Унгария. Останалите 6 души са в стабилно състояние. По информация, предоставена от посолството на България в Унгария, българите, които не са пострадали при инцидента, вече пътуват за България.

Автобусът се обърнал на 133-ия километър на път от Будапеща към София. Собственикът на фирмата Миролюб Столарски заяви пред Нова телевизия, че машината е била чисто нова и изправна технически.

Компанията е изпратила други две превозни средства, които да докарат туристите до София. Все още не са ясни причините за инцидента.

През изминалата седмица в участъка, в който е катастрофирал автобусът на българската фирма „Карат С”, е станал пътен инцидент с две български семейства пътуващи от Унгария за България. В автомобила са се возили две български семейства с техните деца. Вследствие на инцидента едното от децата е починало, а другото е настанено за лечение в Унгарска болница по информация на пресцентъра на Министерство на външните работи.

#Унгария #автобус #България #Будапеща #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници