400 български парашутисти на съвместно учение със САЩ

400 български парашутисти на съвместно учение със САЩ
Снимка: www.videoclip.bg
A A+ A++ A

ВИП-ден на военната подготовка „Тракийско лято – 2015“, в която участват България и САЩ, ще бъде отбелязан в четвъртък в района на авиобаза Крумово край Пловдив.

В „Тракийско лято – 2015“ от българска страна участва група от Министерството на отбраната, Силите за Специални операции на Сухопътните войски, Военноморските и Военновъздушните сили и Министерството на вътрешните работи. Техниката е: транспортен самолет С – 27 J и вертолети Ми – 17/вертолети „Кугър“ от Военновъздушните ни сили. В съвместната подготовка участват зенитно-ракетен дивизион от командването на ВВС, екипи от Военномедицинска академия и служба „Военна полиция“.

От САЩ в подготовката участват формирования от Силите на САЩ в Европа и транспортни самолети С–130 от Въоръжените сили. В качеството си на наблюдатели в подготовката ще се включат и военнослужещи от Великобритания.

По време на учението над 400 български парашутисти отработват задължителни елементи от подготовката на Силите за специални операции, включително дневни и нощни парашутни скокове.

Ученията ще продължат до 26 юли  в авиобазата Крумово.

#Крумово #Пловдив #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници