Разбиха работилница за незаконно оръжие в Казанлък

Разбиха работилница за незаконно оръжие в Казанлък
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Петима мъже са задържани след сделка с незаконно оръжие при спецоперация на старозагорски криминалисти. Иззети са пистолети и боеприпаси. Срещу трима души са образувани досъдебни производства.

Акцията е проведена на територията на общините Стара Загора и Казанлък.

Непосредствено след извършена сделка за продажба на незаконно оръжие, са задържани 47-годишен мъж от село Горно Черковище, 55-годишен мъж от Казанлък, 25-годишен и 51-годишен мъж от Стара Загора, както и 51-годишен чужд гражданин със статут на продължително пребиваващ в страната.

В два леки автомобила са намерени и иззети два пистолета “Макаров” без идентификационни номера, пълнители и шумозаглушители.

При извършения личен обиск у 47-годишния мъж е открита сумата от 980 лева. От апартамента му са иззети 96 боеприпаса за пистолет “Макаров”.

Процесуални действия са проведени и две вили в землището на село Горно Черковище. От едната постройка, е конфискуван пистолет “Blow mini mod 2000”. В другата - пригодена за работилница - са намерени 13 различни по калибър и дължина цеви, пет боеприпаса с различен калибър, огнепроводен шнур, три възвратни пружини, 10 кръгли гумени шайби с отвор в средата. Иззети са и настолна бормашина, ъглошлайф, мини фреза, шмиргел, множество металообработващи инструменти и детайли.

Петимата мъже са задържани за срок до 24 часа. Срещу трима от тях са образувани досъдебни производства за извършени престъпления

#разбиха #работилница #незаконно оръжие #Казанлък

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници