Капиталовият контрол на гръцките банки остава в сила още 2 месеца

Капиталовият контрол на гръцките банки остава в сила още 2 месеца
снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Гръцкият министър на икономиката Йоргос Статакис обяви, че капиталовият контрол, наложен върху гръцките банки, ще остане в сила поне още два месеца, предаде Ройтерс.

По думите му банките може да отворят врати още следващата седмица, ако през почивните дни Атина постигне споразумение по предоставянето на финансова помощ с тройката кредитори – Европейската комисия, Европейската централна банка и Международния валутен фонд. И при споразумение обаче ограниченията при теглене на налични пари и изнасяне на капитал ще останат в сила.

Според някои съобщения скоростта на теглене на средства в Гърция е достигнала 100 милиона евро на ден. 

Гръцкият парламент вече подкрепи предложения пакет от реформи от правителството на Алексис Ципрас. Общо 251 народни представители гласуваха в подкрепа на плана срещу 32 –ма против. 

Финансовите министри от еврозоната не успяха да се споразумеят дали да отпуснат нов спасителен заем на Гърция в замяна на реформите, които Атина обещава и ще подновят работата си днес по обед.

Днешният ден е обявен за краен срок, а следобед лидерите на страните членки на ЕС ще се срещнат, за да определят бъдещия курс по гръцкия въпрос.

 

#Гърция #работа #банки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници