България отстъпи на Франция във финала в Световна лига

България отстъпи на Франция във финала в Световна лига
A A+ A++ A

Българският национален отбор по волейбол загуби с 0:3 финала във Втора дивизия на Световната лига срещу Франция и пропусна възможността да се класира за Финалната шестица на турнира в Рио де Жанейро от 15 юли.

Повече подробности за мача вижте в Sporta.bg

"Лъвовете" бяха надиграни по всички показатели от класния отбор на "петлите", като за разлика от вчера, началният удар на българските волейболисти не им донесе особено много позитиви и ставаше лесна плячка за посрещането на съперника.

Франция наложи превъзходство след 16:25, 20:25 и 21:25, като в конректния дуел показа повече достойнства и заслужено се класира за Финалната шестица, а вероятно и за Първа дивизия на Световната лига от догодина.

За разлика от полуфинала с Белгия, този път българите не записаха нито един ас, а съперникът им ги тероризираше от начален удар по време на целия мач и се отчете с девет точки директно от сервис.

Владимир Николов завърши мача със скромните за възможностите му 9 точки, Николай Николов добави 8, а Виктор Йосифов – 7. Най-добрият реализатор в Световната лига Антонен Рузие отново доказа класата си с 18 пункта за победата на Франция, като Кевин льо Ру добави 13, а Ървен Н'Гапет – 10.

#волейбол #национален отбор по волейбол #Световна лига

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници