България срази Белгия и отива на финал в Световната лига

България срази Белгия и отива на финал в Световната лига
FIVB
A A+ A++ A

Българският национален отбор по волейбол се класира на финала във Втора дивизия на Световната лига, след като разпиля Белгия с 3:1 гейма пред препълнените трибуни на зала "Конгресна" в Двореца на културата и спорта във Варна.

Повече подробности и снимки от мача вижте в Sporta.bg

Първият сет не се разви по вкуса на "лъвовете" и те отстъпиха с 23:25 след натрупани много грешки в полза на съперника. Следващите два обаче минаха изцяло под диктовката на момчетата на Пламен Константинов и те не оставиха никакво съмнение в по-високата си класа, впечатлявайки с мощен сервис и безпощадни атаки – 25:14 и 25:18.

В четвъртия сет интрига имаше до 19:19, когато блокадата и неудържимият Владимир Николов съвсем отчаяха атаките на белгийците, като в крайна сметка затворихме мача при 25:20. Така в събота от 20:40 часа "лъвовете" ще спорят за титлата и участие във Финалната шестица на Първа дивизия в Световната лига с победителя от другия полуфинал между Франция и Аржентина.

Владимир Николов направи почти безгрешен мач и записа великолепните 22 точки, а Николай Николов блесна с 16, 6 от които директно от начален удар. Силен мач направиха и Тодор Алексиев с 15 и Виктор Йосифов с 12, докато са Белгия най-резултатен бе Сам Дероо с 14.

 

#волейбол #национален отбор по волейбол #Световна лига

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Акценти

Инбет Казино