Простреляният на "Беловодски път" бил сред основателите на ВИС

Простреляният на "Беловодски път" бил сред основателите на ВИС
Снимки: БГНЕС
A A+ A++ A

Лъчезар Иванов, строителен предприемач, е намереният тази сутрин с огнестрелна рана мъж на улица "Беловодски път" в кв. "Бояна", съобщи бТВ.

По първоначална информация става дума за самоубийство, тъй като в колата е открит и пистолет, но се разследват и други версии.

Източници от полицията са обяснили пред държавното радио, че той няма криминални регистрации. Но проверка в по-стари регистри е показала, че още когато е на 19 г., Лъчезар Иванов е имал криминално досие за кражби.

Лъчезар Иванов е сложил край на живота си само месец преди да навърши 53 г. Той има син на 24 г. Прехвърлил му е част от фирмите си няколко месеца преди да се самоубие. Преди месец е продал един от семейните апартаменти в идеалния център на София. Някои от дружествата, в които има участие, са със запори от банки заради кредити, пише "24 часа".

Според източници на БНТ Лъчезар Иванов е един от основателите на групировката ВИС и е бил близък с братя Галеви, Мето Илиенски и Георги Илиев. Наричали са го още Лъчо Терориста.

БНТ съобщава, че тази сутрин Иванов е излязъл 15 минути по-рано от обикновеното за работа. Той е взел със себе си и двата законно притежавани пистолета. На път за работа е отбил в странична уличка. Заключил се в джипа, луксозно "Audi Q7", и се прострелял в главата с едно от оръжията, като оставил преди това на таблото пред себе си лист хартия с телефона и името на жена си.



Трупът е открит от случайно минаващ гражданин, а двата пистолета са намерени в колата.

Лъчезар Генчев Иванов е участвал във фирмите "Транскомплект инженеринг", "Инвайромин", "Екострой комплект", "Криси", "Кариера Студена", "Транс гео инженеринг", "Риъл естейтс интернешънъл", "Ин мат инженеринг", "Бетон 1" и др. Те са строителни или за добив на строителни материали, пише "24 часа".

В повечето фирми участва синът на Лъчезар Иванов, който е кръстен на него и се казва Лъчезар Лъчезаров Иванов. Бащата е прехвърлил дяловете си в повечето фирми на сина си през последните години.

В други от фирмите участва съпругата на Лъчезар Иванов - Светослава.

Сред останалите съдружници на Лъчезар Иванов няма знакови фигури от организираната престъпност или замесени в някакви скандали.

Изданието припомня още, че самоубилият се в Бояна предприемач  Лъчезар Иванов през 1983 г., когато е бил само на 20, е участвал в опит за отвличане на самолета София-Варна и насочването му към Виена.

Тогава властите правят постановка и заблуждават четиримата "терористи", че кацат във Виена, където искали да избягат от прелестите на социализма.  Атакуват аероплана на земята. Единият от похитителите е убит.

Лъчезар Иванов е осъден на 10 години затвор. Тогава именно получава прякора Лъчо Терориста.





#мъж #самоубийство #Лъчезар Иванов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници