Wall Street Journal: Следващият iPhone ще има ForceTouch дисплей

Wall Street Journal: Следващият iPhone ще има ForceTouch дисплей
A A+ A++ A

The Wall Street Journal публикува информация, че новият iPhone ще има дисплей с технологията Force Touch. Тези слухове потвърждават по-ранната информация по въпроса и макар че официално потвърждение едва ли ще получим, колкото повече източници сочат в тази посока, толкова по-вероятно е това да се окаже вярно. Според изданието не е изключено компанията да добави и още един цвят към обичайните, в които се предлага телефонът. В същото време размерите на дисплея и резолюцията му ще останат същите, като при iPhone 6 и 6 Plus.

Изданието посочва, че за старта на продажбите на iPhone 6s и 6s Plus Apple се готвят да осигурят повече бройки, отколкото бяха налични за iPhone 6. Компанията очаква от партньорите си до 31 декември 2015 г. да произведат между 85 и 95 милиона броя от двата нови телефона. За сравнение, за iPhone 6 тези цифри са били между 70 и 80 милиона. За да отговорят на изискванията на Apple, от Foxconn вече наемат нови работници, като се очаква производството на новите модели iPhone да започне през следващия месец.

В същото време Apple може би се канят да включат още един производител на телефоните, за да диверсифицират доставките и да предотвратят евентуални проблеми с наличностите. Този път това ще са Wistron, които поеха производството на iPhone 5C от Pegatron, когато компанията започна да произвежда iPhone 6. Force Touch осигурява допълнителни възможности за управление на телефоните, тъй като е в състояние да отчете разликата между леко докосване и по-силно натискане.

Източник: WSJ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници