Лукарски успокоява: Няма отчетени загуби от кризата в Гърция

Лукарски успокоява: Няма отчетени загуби от кризата в Гърция
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на икономиката Божидар Лукарски успокои, че към този момент реално няма отчетени загуби от гръцката криза, които да предизвикат драматизъм.

"Кризата в Гърция не е завършила, какво ще се случи там ще се реши в неделя. Има плюсове и минуси от това, което се случва в Гърция. Не трябва пасивите или активите да надделяват в ситуацията", каза Лукарски, цитиран от БГНЕС.

По думите му стабилността на еврозоната е важна за целия ЕС, а и Гърция е наш съсед. "На този етап няма трусове в банковата ни система, гръцките банки са контролирани да не се изнасят натам парични ресурси", увери още той.

Лукарски посочи още, че България има сериозен стокообмен към Гърция, основно на хранителни продукти, като зърно, както и електричество. Министърът е на мнение, че те ще продължат да се изнасят въпреки кризата.

"Това, което се случва в Гърция допринася за това България да е давана за пример като държава, която следва финансова дисциплина", смята той. Лукарски подчерта, че има най-различни сценарии за Гърция и България се подготвяла за всеки един от тях.

Що се отнася до това какви ще бъдат последствията за страната ни, ако Гърция излезе от еврозоната, Лукарски смята, че ще говори за това, когато Гърция излезе от еврозоната.

"Това, което се коментира в Министерски съвет е да не създаваме паника и да рисуваме различни сценарии какво ще се случи. В момента драмата е в развитие", каза той по отношение на случващото се в Гърция.

#Божидар Лукарски #криза #Гърция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници