БСП няма да подкрепи промените в конституцията

БСП няма да подкрепи промените в конституцията
A A+ A++ A

БСП няма да подкрепи предложените промени в конституцията, каза зам.-председателя на БСП Янаки Стоилов след заседание на Изпълнителното бюро на БСП. Основанията са, че те са вътрешно противоречиви.

"Предложенията за промяна в конституцията са вътрешно противоречиви. Не са в състояние да решават натрупаните проблеми в съдебната власт и да постигнат необходимата ефективност и независимост. Поради това няма нужда от тяхната подкрепа. Такава ще е позицията и на нашите представители в комисията, която ги разглежда", коментира Стоилов.

В ЕС са постигнати някои резултати, благодарение на социалистите там, за формиране на преговорна позиция по трансатлантическото икономическо сътрудничество /ТТИП/, които обаче не са толкова отчетливи, за да гарантират интересите на повечето от европейските граждани и на поне част от европейските страни.

"Предстои гласуване утре за начина, по който да продължат преговорите. Няма основание за такава преговорна позиция", добави Стоилов. Той припомни, че е в ход и подписка в редица европейски държави, събрала над 2,5 млн. подписа против ТТИП, но изрази съмнение, че едва ли ЕС ще я обсъди официално.

#Конституцията #ТТИП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници