Очаква се Windows 10 да се отрази значително на пазара за лаптопи

Очаква се Windows 10 да се отрази значително на пазара за лаптопи
A A+ A++ A

Windows 10 със сигурност е очакван с интерес от мнозина, в което няма нищо необичайно – все пак става дума за доминиращата компютърна платформа в света, но може би не всички са чак толкова развълнувани от нея. Според източници на DigiTimes сред доставчиците на компоненти се очаква Windows 10 да окаже повече влияние върху производителите и пазара на лаптопи, отколкото при смартфоните.

В момента търговците отчитат спад в продажбите на преносими компютри, тъй като много потребители изчакват излизането на новата версия на Windows, преди да закупят ново устройство, а освен това промени във валутните курсове са довели до повишени количества на склад, което е накарало производителите да ограничат поръчките.

В крайна сметка те очакват новата платформа да се окаже сред решаващите фактори за потребителите, за да подменят старите си компютри. Надежди за добро представяне има и за 2-в-1 продукти с чипове на Intel и за таблети с Windows, като се предполага, че през втората половина на годината увеличението на доставките им ще е по-голямо от ръста при подобните продукти с Аndroid.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници