Новият шеф на СГС Калоян Топалов: "Лимитът на общественото търпение към нас е изчерпан"

Новият шеф на СГС Калоян Топалов: "Лимитът на общественото търпение към нас е изчерпан"
A A+ A++ A

Новият председател на СГС Калоян Топалов ще се стреми да изгради нов облик на Софийски градски съд. "Време е за активна, целенасочена, задълбочена работа в желаната от всички нас посока", каза той при встъпването си в длъжност днес. 

Топалов обеща задълбочени контакти с прокуратурата, адвокатурата, неправителствените организации и медиите.

Той посочи в изказването си, че предстои нелек път, за да започне СГС да работи нормално и да осигури на обществото едно бързо и качествено правосъдие. Той искрено вярва, че в този дългът път не са сами и каза, че разчитат много на подкрепата на съдиите и ръководството на ВКС, САС, ВСС.

По същия начин на съдиите в СГС и неговото ръководство могат да разчитат и съдиите и ръководството на Софийски районен съд, увери Топалов."Не можем да си позволим повече двата най-големи съда в страната да се ползват с негативен имидж", каза той и отбеляза, че "лимитът не само на общественото, но и нашето собствено търпение е изчерпан".

Председателят на ВКС Лозан Панов отбеляза, че след толкова много проблеми в градския съд, встъпването на Топалов е свързано с много очаквания.

Панов даде своята институционална подкрепа на новия председател на СГС и заяви, че е уверен в твърдостта и неговата непоколебимост. "Аз вярвам, че съдия Топалов притежава необходимата твърдост и непоколебимост, за да устоява независимостта на институцията", каза председателят на ВКС.

Според Лозан Панов днешният ден ще постави ново начало в историята на СГС. Той изрази увереност, че "новата страница, която се отваря, след време ще бъде четена с удовлетворение".

Панов отбеляза, че Калоян Топалов се кандидатира да оглави тази съдебна институция в момента, в който имиджът на СГС е на дъното. "Истината е, че през последните години наблюдавахме един процес, при който дъната на СГС никога не свършваха и се отваряха нови и нови. Време е това пропадане да спре", призова Панов. 

 




#Калоян Топалов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници