Съдийката по новото дело за радикален ислям в Пазарджик, подаде отвод

Съдийката по новото дело за радикален ислям в Пазарджик, подаде отвод
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Съдия Ивета Парпулова, която беше разпределена за докладчик по наказателното дело за радикален ислям в Пазарджик, е подала отвод, съобщиха от окръжния съд в Пазарджик. 

Обвинителният акт срещу 14-те лица за проповядване на омраза на религиозна основа и пропагандиране на война, беше внесен в съда миналата седмица.

Като мотив Парпулова е посочила, че не би желала да възникне съмнение в обществото, че подсъдимият Ахмед Муса Ахмед няма да получи правосъдие от независим и безпристрастен съд. Парпулова беше съдия при разглеждането на две предишни дела срещу Ахмед, по които той бе признат за виновен.

След повторно разпределение новият докладчик е съдия Кристина Пунтева.

Миналата седмица Окръжна прокуратура-Пазарджик предаде 14 лица на съд за проповядване на омраза на религиозна основа и за пропаганда за война.

На съд са предадени и Ангел Симов (Айри), Стефан Александров (Сюлейман), Светослав Манчев (Зекерия), Ерджан Смаил, Стефан Димитров (Тафик), Йосиф Минчев (Юсню), Рангел Илиев (Малкият Ремзи), Александър Иванов (Банго), Орхан Бързак (Мазгала), Райко Карталов (Ремзи), Ненко Щерев, Веселин Стефанов (Вайдин).

Срещу Ахмед Муса, чиято предишна присъда преди дни беше увеличена от Апелативния съд в Пловдив от една на две години, е повдигнато обвинение за издаването и разпространяването на книгата “Науакиду`л Ислям (Вероотстъпване), както и заради това, че на 25 ноември 2014 год. в Пазарджик, чрез слово в джамията „Абу Бекир” и посредством профила си във Фейсбук чрез снимка на фона на знамето на „Ислямска държава”, е пропагандирал за война.

 

#отвод #Пазарджик #радикален ислям

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници