Варуфакис: Кредиторите са терористи

Варуфакис: Кредиторите са терористи
Гръцкият финансов министър Янис Варуфакис. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Международните кредитори са терористи, заяви гръцкият финансов министър Янис Варуфакис в интервю за испанския вестник „Мундо”.

„Това, което кредиторите правят с Гърция, си има име – тероризъм. Това, което Брюксел и тройката искат днес е „да“-то да спечели, за да могат да унижат гърците“, заяви Варуфакис.

Той попита защо са ги принудили за затворят банките? „За да всеят страх у хората. А когато става дума за всяване на страх, хората наричат този феномен тероризъм”, обясни министърът.

Финансовият министър е уморен и не го крие. От пет месеца този уважаван преподавател е министър и животът му се превърна във вихрушка. Най-вече през последните дни, след като премиерът Алексис Ципрас обяви, че Гърция отхвърля предложеното споразумение от Брюксел и свика референдум.

"Мисля, че в цяла Европа има нужда от партии като СИРИЗА и Подемос (испанската радикална левица), партии, които едновременно са критични към системата, но които в същото време са проевропейски и демократични. Онези, които ни мразят, искат да ни изкарат за антиевропейски партии, но това не е вярно. Ние не сме антиевропейци", категорично подчерта Варуфакис.

#Янис Варуфакис #Варуфакис #Гърция #Атина #референдум

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници