Париж се вдигна на демонстрации в подкрепа на Гърция

Париж се вдигна на демонстрации в подкрепа на Гърция
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Париж се вдигна на демонстрации в подкрепа на Гърция. Хиляди души демонстрираха във френската столица по призива на синдикати и политически партии от левицата и крайната левица в подкрепа на гръцкия народ.

Около 3000 души скандираха "Солидарност с гръцкия народ!" и "Съпротива в Гърция и във Франция!" Транспарантът начело на шествието с надпис "Заедно с гърците единни срещу драстичните икономии. Да отхвърлим финансовите диктати" бе в синьо-белите цветове на гръцкото знаме. 

Синдикатите призоваха за демонстрацията в името на "уважаването на демократичния избор на народите" и за отхвърляне на политиките на строги бюджетни икономии. Те казват, че ситуацията в Гърция е катастрофална и яобясняват с това, че страната "бе една от лабораториите заприлагането на политиките на драстични икономии, налагани от МВФ, Европейската комисия и Европейската централна банка".

В допитване на "Харис интерактив" обаче две трети от анкетираните французи искат европейските страни да престанат да дават заеми на Гърция, а 53 процента смятат, че Гърция няма да върне никаква част от дълговете си. Само 4 процента са на мнение, че тя ще върне всички дължими суми, отбелязва Ройтерс.

 

#Париж #демонстрации #Гърция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници