Най-висока е престъпността във Видин и Сливен, отчете Бъчварова

Най-висока е престъпността във Видин и Сливен, отчете Бъчварова
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Видин и Сливен са градовете с най-висока престъпност. Това отчете вътрешният министър Румяна Бъчварова пред депутатите от комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

Край големите градове има най-много предпоставки за престъпност, уточни тя и допълни, че разполага с подробен анализ, който ще даде пълна картина за характера на престъпността. „Така ще насочим точно силите си и ще направим необходимата организация”, добави Бъчварова.

По отношение на проблема с ромите, Бъчварова коментира, че в различни региони той е различен и затова трябва дасе приложат различни подходи и политики.

Според нея за разрешаване на проблема с ромското население трябва да бъде мобилизиран целият ресурс на отделните институции и териториални звена. Бъчварова подчерта, че е ангажимент на държавата в рамките на хуманитарните мерки да им предложи къде да бъдат настанени.

Сред останалите предложения на вътрешния министър бе предлагането на общинска земя в регулация на ромите, чиито къщи предстои да бъдат съборени. Бъчварова обяви още, че се обмисля вариантът роми да станат помощник - инспектори, като тези, които се справят добре, преминат допълнително обучение. Що се отнася до въвеждането на видеонаблюдение, Бъчварова каза, че МВР няма потенциал да изгражда такова в малките населени места и затова се разчита предимно на местната власт. Като проблем тя посочи и обезлюдяването на малките населени места.

#Румяна Бъчварова #престъпност #роми

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници