Смартфонът ZUK Z1 е подкрепен от Lenovo, излиза до септември

Смартфонът ZUK Z1 е подкрепен от Lenovo, излиза до септември
A A+ A++ A

ZUK е китайска стартъп компания в областта на потребителската електроника, която се различава от изобилието на подобни начинания в източната страна заради стратегическата инвестиция в нея от Lenovo. Компанията се кани по-късно през годината да представи  и първия си флагмански телефон, а днес на събитие в Китай е загатнала за част от характеристиките му. Засега не е ясно дали устройството ZUK Z1 ще се продава извън източната страна, но пък може да се окаже интересна конкуренция за местни компании като Huawei, Xiaomi, LeTV, OnePlus и ZTE.

Според информация от китайски източници смартфона ще е снабден с технологията U-Touch, която комбинира разположен под екрана сензор за отпечатъци със система за управление чрез жестове. Засега не е ясно дали става дума за физически бутон с голяма сензорна зона, но се знае, че ще служи за отключване на телефона и за прелистване на екрани и менюта. Очаква се да бъде използван чипсет Snapdragon 810.

Устройството ще има батерия с капацитет между 4000 и 5000 mAh и ще поддържа мрежите и на трите китайски оператора China Unicom, China Mobile и China Telecom. Останалите детайли включват камера с 13МР сензор от последно поколение и операционна система Android 5.1.1. Очакваната премиера е края на август или началото на септември, а цената се очаква да е 1999 юана (285 евро) или по-ниска.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници