Папа Бенедикт ХVІ се помоли за християнското семейство преди католическия Великден

Папа Бенедикт ХVІ се помоли за християнското семейство преди католическия Великден
Светото разпятие по време на кръстния ход беше носено от викария на Рим кардинал Агостино Валини, двама монаси францисканци, а също така семейства от Италия, Ирландия, Буркина-Фасо и Перу. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Папа Бенедикт ХVІ оглави в петък традиционния кръстен ход около стените на Колизеума в навечерието на най-големия християнски празник – Великден, който тази година католиците отбелязват на 8 април.

Участниците в шествието около древния римски амфитеатър направиха 14 спирки. Точно толкова е направил Исус Христос, докато се е изкачвал към Голгота, където е разпнат на кръст, предадоха РИА „Новости" и БГНЕС.

През тази година религиозните размишления, които по традиция се четат по време на шествието около Колизеума, бяха написани от възрастната семейна двойка Даниело и Анна Мария Дзанцуки. Основната тема в тях са надеждата и семейните проблеми в съвременното общество и тяхното сравнение с трудното изкачване на Исус Христос на Голгота.

Светото разпятие по време на кръстния ход беше носено от викария на Рим кардинал Агостино Валини, двама монаси францисканци, а също така семейства от Италия, Ирландия, Буркина-Фасо и Перу.

Обръщайки се към хилядите вярващи, пристигнали специално за Разпети петък на Колизеума, папата заяви, че много съвременни семейства са в трудно положение заради икономическата криза, но Христос винаги е до нас и ни помага със своята любов да преодолеем трудностите.

„Днес положението на много семейства е трудно заради несигурността на работното място и други негативни последици, провокирани от кризата. Но...в скръбта и трудностите ние не сме сами, семейството не е само: Исус присъства със своята любов, подкрепя ни със своята благодат, дава ни сили, за да вървим напред," каза папа Бенедикт ХVІ.

Според папа Бенедикт ХVІ хората трябва да се обръщат към любовта на Христос, когато трудностите и безредиците могат да нанесат вреди на техния живот и семейство.

#папа Бенедикт ХVІ #папа #Рим #Колизеум #Исус Христос #Великден #Голгота #семейство #криза

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници