BlackBerry може да проектира защитен от бактерии телефон за болници

BlackBerry може да проектира защитен от бактерии телефон за болници
A A+ A++ A

BlackBerry активно търси нови пазари, в които да наложи своите технологии, и един от тях може да се окажат лечебните заведения. Изпълнителният директор на фирмата Джон Чен обяви пред репортери, че BlackBerry може да разработи защитени от бактерии телефони. Засега такова устройство още не се разработва, но по думите на Авив Гладман, който е директор по медицинска информация в канадската компания Mackenzie Health, предотвратяването на преноса на бактерии и инфекции от пациентите е изключително сериозен проблем,  а в болнична среда телефоните са сред основните преносители на зарази.

Според Гладман, лекарите и медицинските сестри би трябвало да изтриват телефона си със спирт всеки път, когато влизат и излизат от болнична стая, за да предотвратят пренасяне на бактерии. Изследване, проведено от Journal of Applied Microbiology, констатира, че между 20% и 30% от бактериите се предават между телефоните и докосващите ги пръсти. Според Чен, евентуално защитените от бактерии телефони на BlackBerry, когато и ако бъдат създадени, ще спестят на работещите в болници и други подобни места нуждата да почистват със спирт мобилните си устройства.

В последно време Чен се стреми постепенно да оттегли BlackBerry от пазара на устройства за крайни потребители и да преориентира фирмата към софтуерни решения за корпоративния пазар. Канадският производител на смартфони си партнира с ThoughtWire и Cisco по пилотен проект за снабдяване на лекарите и медицинските сестри в болницата Mackenzie Richmond Hill с портативна система за известяване и обмен на кратки съобщения, като BlackBerry осигуряват софтуера и самите мобилни устройства.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници