Обект на желанието – Lenovo може да създаде ретро ThinkPad

Обект на желанието – Lenovo може да създаде ретро ThinkPad
A A+ A++ A

Малко са продуктите от потребителската електроника, които могат да се похвалят с дълголетието на серията ThinkPad и особено с еволюционния й подход към дизайна. Въпреки че оригиналната концепция е създадена от Ричард Сапър през 1992 година, днес все още е възможно да се купи лаптоп ThinkPad, който има ясна връзка с първите модели, макар че повече от 20 години по-късно са направени множество промени в различни аспекти на дизайна на базовия ThinkPad 700c, чийто външен вид е вдъхновен от пропорциите на класическата кутия за пури (семпла правоъгълна кутия, която разкрива нещо напълно неочаквано).

Това посочва шефът на дизайна в Lenovo Дейвид Хил, който споменава, че от известно време размишлява над идеята за създаването на по-специален лаптоп ThinkPad. Той ще включва всички съвременни технологии, но ще бъде обвит в класическия дизайн, доколкото това е възможно. Очакваме неща като оцветен в синьо бутон Enter, 7-редова класическа клавиатура, съотношение на екрана 16:10, многоцветно ThinkPad лого, отделни бутони за контрол на звука, гумирано покритие, много LED индикатори и т.н.

Засега не е ясно дали ще видим такъв специален лаптоп, но със сигурност има много хора, включително и ние, които биха приветствали подобна идея. Дейвид Хил дава пример с Ford Mustang, Dodge Challenger, Fiat 500 и Mini Cooper, при които подобен подход работи успешно, така че е въпрос на потребителски интерес, който да оправдае разработката и производството на такъв лаптоп. Засега това е просто идея, но компанията е готова да приема коментари и препоръки около нея. Нека покажем на Lenovo, че подобна разработка задължително трябва да види бял свят.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници