Прокуратурата отряза Радан Кънев, няма да има разследване по сигнала му

Прокуратурата отряза Радан Кънев, няма да има разследване по сигнала му
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Прокуратурата отряза Радан Кънев и няма да започне разследване по негов сигнал. Депутатът е настоявал да се провери информация за незаконно събиране на пари от името на народни представители във Варна.

Според него в морската столица приближени до управляващите партии събирали пари от името на народни представители за търговия с влияние, като заявявали, че по този начин ще организират незаконно манипулиране на резултати от конкурс за частни нотариуси. 

Кънев е получил информация, че името му било намесено в подобна схема – събирани са пари незаконно от негово име, които щели да му бъдат предадени с цел да получат подкрепа в конкурс за нотариуси, организиран от Министерство на правосъдието.

Софийска градска прокуратура (СГС) е извършила проверка на база обясненията на Радан Кънев, в които е посочил още, че е получил информацията от лица, които не познава и не може да посочи конкретно. Пояснил е също, че сигналът е целял предприемане на превантивни мерки от контролните органи за избягване на подобни схеми за измама.

От прокуратурата заявяват, че от изложеното в сигнала на Кънев не може да се направи извод за извършено престъпление и затова отказа да образува досъдебно производство.

#Радан Кънев #сигнал #прокуратура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници