Елизабет Втора срази Меркел с блестящо бял тоалет

Елизабет Втора срази Меркел с блестящо бял тоалет
Снимки: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Британската кралица Елизабет Втора бе приета днес от германския канцлер Ангела Меркел в първия ден от петата й кралска визита в Германия след Втората световна война, съобщи ДПА.

Елизабет Втора започна деня си в президентския дворец "Белвю" в компанията на държавния глава на Германия Йоахим Гаук и приятелката му Даниела Шад, които я придружиха на живописна разходка с лодка по река Шпре,  завършила при канцлерството.



Там кралицата, облечена изцяло в бял тоалет, си размени любезности с Меркел, след което положи цветя на мемориала на жертвите от войната и диктатурата "Нойе Вахе". По повод срещата на Елизабет Втора с Меркел, италианското издание "Кориере дела сера" отбелязва, че канцлерката не е избрала нов тоалет, а е предпочела да "рециклира" червеникавото сако, което носеше на срещата на върха на Г-7 в Елмау.

Британският премиер Дейвид Камерън, който също пристигна в Берлин, разговаря по-късно с Меркел и отиде на държавен банкет, даван в чест на Елизабет Втора, чийто домакин е Гаук.

Въпреки че кралицата страни от злободневната политика, анализатори твърдят, че времето на нейното посещение е от
ключово значение, защото в момента Камерън лобира за реформа в ЕС. Премиерът се надява тя да стане факт преди свикването на референдум за членството на Великобритания в блока.

#Елизабет Втора #Германия #Ангела Меркел #Йоахим Гаук

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници