Ненчев: Логично е НАТО и съюзниците да укрепват общата сигурност

Ненчев: Логично е НАТО и съюзниците да укрепват общата сигурност
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на отбраната Николай Ненчев обяви в Брюксел, че в днешната усложнена обстановка няма нищо по-логично от това Алиансът и съюзниците да укрепват общата ни сигурност.

„Това е дългосрочен ангажимент, свързан с огромни задължения и отговорности. Не трябва да има повече спекулации с предложението на американската страна за разполагане на техника на територията на България и още пет европейски страни. Това е част от общото усилие на страните-членки на НАТО за поддържане на по-висока бойна готовност и оперативна съвместимост", заяви министър Николай Ненчев.

По думите му това не е насочено към никоя страна, а американската техника ще бъде включена в различни учения и ще подпомага по-добрата квалификация на българските военнослужещи.

"Разговорите по предложението предстоят, уточняваме детайлите“, заяви министър Ненчев.

Срещата на министрите на отбраната на НАТО в Брюксел започна със сесия на Северноатлантическия съвет, в която бе отчетен напредъкът в изпълнението на приетия в Уелс План за готовност за действие.

Министрите дискутираха предизвикателствата пред променената среда на сигурност, като акцентът беше върху заплахите, произтичащи от действията на Русия, разрастващата се регионална нестабилност на юг, както и терористичните опасности от "Ислямска държава".

#Николай Ненчев #сигурност #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници