Apple може да вгради сензора за отпечатъци на iPhone в самия екран

Apple може да вгради сензора за отпечатъци на iPhone в самия екран
A A+ A++ A

От доста време периодично попадаме на части информация, твърдящи, че бъдещето на дисплеите обещава интригуващи разработки от рода на интегрирано в самия екран разпознаване на пръстови отпечатъци. Сега DigiTimes.com, издание с доста надеждна история на потвърдени публикувани твърдения, заяви, че такава технология се подготвя за употреба в бъдещи устройства на Apple.

Според източници от тайванската индустрия по проектиране на печатни платки, калифорнийският технологичен гигант работи върху TDDI (Touch and Display Driver Integration) решение, което може да присъства в бъдещи версии на iPhone. То има вероятност да елиминира емблематичния централен хардуерен бутон, като самият екран ще поеме сегашните му функции за навигация и за сигурност. Очевидно е, че тези сведения за момента няма как да бъдат потвърдени, така че е логично да бъдем скептични, но все пак компанията вече има технология като Force Touch, която добави в умния си часовник.

И все пак не е толкова необичайно Apple да поемат и този аспект от устройствата в свои ръце — в крайна сметка фирмата вече проектира сама своите процесори. Има смисъл една от най-печелившите компании в света да се стреми към вертикална интеграция. Подобна разработка може да се окаже изгодна и по отношение на пестене на място — липсата на физически бутон теоретично води до по-малка рамка около дисплея, така че може да бъде поставен по-голям екран, без да се увеличи цялостният размер на устройството.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници