Доведоха бивш началник на баретите с белезници в съда

Доведоха бивш началник на баретите с белезници в съда
A A+ A++ A

Бившият командос Драгомир Драгомиров, арестуван по обвинение за участие в контрабанден канал за цигари през ГКПП "Капитан Андреево" за 25 милиона лв., бе доведен с белезници в съдебната зала в Търново, за да свидетелства срещу Петко Стрелеца от Лясковец, съобщи "24 часа".

Делото срещу 54-годишният Петко се забави с два часа след сигнал за бомба в съдебната палата. В 9,32 ч. на тел. 112 анонимен мъжки глас съобщил, че в сградата е поставено самоделно взривно устройство, като добавил "Сега ще си го получите". Последва евакуация и проверка, но взривно устройство не бе открито и работата на съда продължи.

Стрелеца е обвинен в убийството на баретата Емил Шарков и опит да умъртви петима други командоси при акцията в дома му на Специализирания отряд за борба с тероризма през март 2014 г.

Драгомиров, който оглавявал тактическа група в СОБТ, командвал втория отряд от барети, които трябвало да проникнат в дома на Петко Петков.

Делото започна при закрити врата, тъй като показания даваха две бивши барети от спецзвеното. Въпреки, че тяхната самоличност вече не представлява държавна тайна, председателят на състава Мая Маркова подчерта, че показанията им ще съдържат лични данни за действащи барети.

Направени бяха очни ставки на полицаи от търновската дирекция, дали противоречиви показания по време на досъдебното производство и след това в съдебната зала. По настояване на защитниците на Петков бе изслушан и специалистът по демография проф. Петър Иванов, който направи характеристика на обвиняемия.


#Драгомир Драгомиров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници