В Китай започна фестивал на деликатеси от кучешко месо

В Китай започна  фестивал на деликатеси от кучешко месо
Снимка: www.zoomania.org
A A+ A++ A

Въпреки бурните протести на екоактивисти, в Китай започна ежегодният фестивал на кучешкото месо, предаде Би Би Си.

По данни на природозащитници около 10 000 кучета ще бъдат убити, за да бъдат изядени на фестивала на кучешкото в Юлин, в Гуанси-джуанския автономен регион, който бележи лятното слънцестоене.

Жителите и продавачите на кучешко в Юлин заявяват, че животните са убивани по хуманен начин. Според активисти обаче убийството на кучета е жестоко. Те проведоха редица протести, онлайн кампании и дори спасяваха кучета, като ги купуват. Онлайн кампанията за забрана на фестивала е събрала досега 3,8 млн. подписа.

В Юлин има четири големи месни ресторанта, в които сервират кучешко и всеки един от тях може да побере 200-300 клиенти.

Международната организация за защита на животните открилa, че работниците от кланицата трябвало да убиват животните само когато се стъмни, а в ресторантите думите “кучешко месо” трябвало да бъдат премахнати от менютата, в опит да се прикрие съществуването на фестивала.

Местните жители ядат кучешко месо през цялата година, но когато хората празнуват лятното слънцестоене по време на годишния фестивал, има огромен ръст в туризма и търсенето на кучешко месо.

Китайците и виетнамците вярват, че кучешкото месо засилва мъжката полова мощ, стопля кръвта в студените зимни нощи и лекува много болести.

Виетнамците го смятат за много по-вкусно от пилешкото и говеждото. Виетнамското правителство изчислява, че има около 10 млн. кучета в страната, като месото им е по-скъпо от свинското. В луксозните ресторанти една порция с кучешко може да струва и 30 британски лири.

Тайланд е сред най-големите износители на кучета, въпреки че тази търговия е забранена там.

#Китай #кучешко месо #куче #фестивал #Виетнам #Тайланд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници