Кунева: Искаме осветляване на всички договори в енергетиката

Кунева: Искаме осветляване на всички договори в енергетиката
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

От партия "Движение България на гражданите“ настояват за изслушване на председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов и осветляване на всички договори в енергетиката.

Националният съвет на ДБГ не приема предложеното увеличение на цената на тока, съобщиха от политическата формация.

От партията настояват за изслушване на председателя на КЕВР Иван Иванов с цел установяване на причините за увеличението на тока.

По думите на Меглена Кунева изслушването на Иванов не означава липса на доверие към неговата работа и няма друга цел, освен да се разберат всички обстоятелства, за да се вземат информирани решения, предаде БНР.

Предлагат се и промени в Закона за енергетиката и въвеждане на условие за пълна публичност на всички договори за изкупуване и доставка на електроенергия на българския пазар. От ДБГ настояват за иницииране на одит от страна на Сметната палата на всички държавни предприятия и търговски дружества с над 50% държавно или общинско участие в сектор "Енергетика“.

По думите на Кунева това би помогнало да се повиши доверието в този толкова важен сектор в българската икономика и да започнем на чисто. 

#Меглена Кунева #енергетика #ток #цени #КЕВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници