Борисов свиква министрите си за цените на тока

Борисов свиква министрите си за цените на тока
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов събира министри и експерти в неделя заради увеличението цените на тока, съобщи БНТ.

По време на съвещанието трябва да бъдат обсъдени законодателни промени, които да предотвратят планираното поскъпване на тока. 

Според премиера регулаторът не трябва да избързва с обявяването на новите цени на 1-ви юли, за да може да се намерят резерви, с които токът да не скочи. За консултациите обяви самият Борисов в петък.

Той подчерта, че не може да въздейства на независимата Комисия за енергийно и водно регулиране (КЕВР), която определя цените, но за пореден път призова поскъпването да бъде отложено. 

Бизнесът вече обяви, че от следващия петък предприятията ще спират работа поне за час на ден в знак на протест. Увеличението за индустрията е от 13 до 20 на сто.

Във връзка с готвените протести на бизнеса, заради цената на тока, Бойко Борисов заяви, че и той ще се присъедини към протестите, тъй като е против увеличаването цената на тока.

За неделя е обявена и пресконференция на национално представителните работодателски организации - Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), Българската стопанска камара (БСК), Българската търговско-промишлена палата, Асоциацията на индустриалния капитал и Българската асоциация на индустриалните енергийни консуматори.

 

#Бойко Борисов #свиква #работна среща #цени #ток

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници