ЕЦБ увеличи спешната ликвидност за гръцките банки

ЕЦБ увеличи спешната ликвидност за гръцките банки
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Европейската централна банка (ЕЦБ) увеличи нивото на спешна ликвидност за гръцките банки, без да уточнява в какъв размер е увеличението. Това съобщи банков източник, според когото увеличението идва след запитване на гръцката централна банка.

"Нямаше проблем с финансирането на гръцките банки", каза източникът, като допълни, че гуверньорите очакват позитивен резултат от спешната среща на лидерите на еврозоната.

По-рано Централната банка на Гърция е заявила, че банковата система на страната е стабилна, независимо от масовото теглене на средства заради поредната криза в преговорите между Атина и кредиторите й.

"Гуверньорът на Централната банка потвърди стабилността на банковата система, която е напълно защитена от съвместните действия на Гръцката централна банка и ЕЦБ", се казва в съобщение на гръцката финансова институция.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск свика извънредна среща на финансовите министри от Еврозоната в понеделник, след като вчера те не успяха да постигнат напредък по решаване на кризата между Атина и кредиторите й.

#Гърция #ЕЦБ #банки #ликвидност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници