OnePlus 2 ще използва Snapdragon 810 v2.1 и теоретично не би трябвало да прегрява

OnePlus 2 ще използва Snapdragon 810 v2.1 и теоретично не би трябвало да прегрява
A A+ A++ A

По всичко изглежда, че OnePlus 2 ще дебютира скоро и първите предварителни сведения за спецификациите му от компанията вече стават публични. От форумите на OnePlus разбираме, че OnePlus 2 ще използва най-мощния чипсет, който Qualcomm има до този момент – осемядрения Snapdragon 810, който присъства и в HTC One M9 и в други актуални флагмани.

OnePlus твърдят, че са напълно информирани за проблемите с прегряването и са взели всички необходими предпазни мерки. По думите на представители на компанията, OnePlus 2 ще използва "подобрена версия на чипа" – v2.1, която е "фино настроена и като хардуер и като софтуер". Освен че идва с ревизирана версия на чипсета, вторият смартфон на OnePlus ще включва термален гел и графит, нанесени върху различни области от телефона, което ще помага за топлоотделянето.

От OnePlus заявяват, че нямат намерение да понижават тактовата честота на чипсета и да намаляват производителността му по начина, по който HTC го сториха със софтуерен ъпдейт за One M9, а скоро се очаква подобен ход и от страна на Sony. От фирмата заявяват, че "след изчерпателни тестове, OnePlus 2 отговаря на стандартите в бранша за температура на телефона, дори и след многочасова употреба". Да се надяваме, че потребителите няма да ги опровергаят.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници