Sony анонсира Xperia Z4v с QHD дисплей и 3GB RAM за Verizon

Sony анонсира Xperia Z4v с QHD дисплей и 3GB RAM за Verizon
A A+ A++ A

След като миналия месец Sony анонсира Xperia Z4 в Япония, а по-късно го представи под името Xperia Z3+ за други пазари, сега версия на това устройство предстои да се появи в САЩ. Тя ще е ексклузивна за оператора Verizon и ще носи названието Sony Xperia Z4v. Има обаче някои важни разлики в този телефон спрямо останалите му варианти – той е с малко по-различен дизайн и е по-дебел от Xperia Z3+/Z4 (8.6 мм срещу 6.9 мм) и по-тежък (160 г вместо 144 г). Батерията му също е малко по-голяма – при Xperia Z3+ и Z4 тя е с капацитет 2930mAh, докато тази в Z4v е 3000mAh. Налице е и Qi безжично зареждане, съчетано с Qualcomm Quick Charge 2.0, нещо, което не се поддържа в Xperia Z3+/Z4.

Дотук разликите са по-скоро маловажни, но най-драстичната промяна в Xperia Z4v всъщност е резолюцията на дисплея – това е първият смартфон на Sony с Quad HD дисплей. С диагонал 5.2 инча и резолюция 1440 x 2560 пиксела, телефонът предлага пикселна плътност 564ppi, което го прави най-резкия дисплей, някога поставян в смартфон на Sony. Още по-интересно е, че според официалната документация тази резолюция не се отразява особено на живота на батерията – Z4v осигурява теоретично време на разговори 20 часа в 3G, докато при Z3+ официалните данни са за до 17 часа и издържа повече при слушане на музика (до 95 часа срещу 91 часа). В други области (като стендбай режим в LTE, или възпроизвеждане на видео), Z3+ е незначително по-добър. Производителността на батерията в Z4v изглежда сравнима с тази на Z3+, въпреки по-високата екранна резолюция.

Извън тези разлики, Xperia Z4v е сходен със Z3+ и Z4, като използва осемядрен чипсет Qualcomm Snapdragon 810, 3GB RAM, 32GB вградена памет и microSD слот (поддържащ карти до 128GB), 20.7MP задна камера Exmor RS, заснемаща 4K видео със скорост 30fps и 5MP предна камера за селфита. Заслужава си да отбележим, че телефонът е и водо- и прахоустойчив, като отговаря на стандартите IP65 и IP68. За жалост, Sony Xperia Z4v не се очертава да бъде достъпен извън САЩ – така че жадуващите за Quad HD дисплей трябва да се заредят с търпение и да се надяват, че компанията ще лансира Quad HD разновидност на флагмана си и за Европа.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници