СГС реши: Нападателят от автобус 83 остава зад решетките

СГС реши: Нападателят от автобус 83 остава зад решетките
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Намушкалият двама в столичния автобус 83, Петър Харалампиев, остава в ареста за постоянно. Това реши Софийският градски съд (СГС), след като разгледа мярката му за неотклонение, в четвъртък. 20-годишният младеж и защитата му обжалваха „задържането му под стража", което в събота Софийският районен съд наложи.

Припомняме, миналия четвъртък вечерта в автобус 83 в кв. „Надежда" Харалампиев наръга с нож 50-годишния Петър Илков, след като възрастният мъж му направил забележка да си свали краката от бутона за слизане от превозното средство. Пострадалият адаш на обвиняемия бе настанен във ВМА с тежка прободна рана в бедрото. Пострада и синът му - Костадин Илков, който се притекъл на помощ на баща си.

Прокуратурата отново настоя Харалампиев да остане в ареста за постоянно. Държавното обвинение разтълкува поведението на момчето в автобуса като нежелание да се съобразява с обществените норми. Не бяха пропуснати и предишните криминални регистрации на Харалампиев - за кражба и грабеж.

След кратко съвещание съдебният състав констатира, че нападение е имало и то е било насочено срещу пострадалия възрастен мъж. Според съда показанията на бащата и сина са надеждни, тъй като между тях няма разминаване, а и не спестяват и собствените си действия спрямо обвинения младеж. Магистратите посочиха, че Харалампиев ударил бащата заради забележката. 50-годишният мъж пък се обадил на сина си да го чака на спирката. При пристигането на сина, младежът вече бил с нож в ръка.

Затова съдът направи извод, че не може да се говори за самозащита на Харалампиев. Освен това Темида посочи, че в обикновения живот не се изисква носенето на нож. 

#Петър Харалампиев #София #автобус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници