Слух: новият Nexus от LG ще е с 3D двойна камера и скенер за отпечатъци

Слух: новият Nexus от LG ще е с 3D двойна камера и скенер за отпечатъци
A A+ A++ A

Слухове около тазгодишна версия на LG Nexus 5 не се появяват твърде често, но пък стават все по-интересни. Според корейската медия inews24.com, новата генерация Nexus 5 ще съдържа някакъв вид 3D модул за камерата. Източникът обаче говори за "премиум Nexus смартфон", произвеждан от LG, което означава, че той може и в крайна сметка да не се нарича Nexus 5. От друга страна, LG устройство с кодово название bullhead се упоменава в изходния код на Android, а това звучи точно като наследник на hammerhead – дебютиралия през 2014 г. Nexus 5.

inews24 не описват в детайли 3D технологията, но изглежда, че става дума за комбинация от две камери, допълнена от инфрачервени сензори за работа в тъмнина. Описанието звучи подобно на технологията, реализирана в Amazon Fire Phone, само че с две камери вместо четири. Споменава се и триизмерен интерфейс, което също напомня за предишни разработки на Amazon. Влиянието на Google в партньорството с LG може да доведе и до пренасянето на някои технологии от Project Tango в ревизирания Nexus 5. Project Tango позволява на смартфони и таблети да правят 3D модел на средата около потребителя чрез камера за дълбочина, камера за проследяване на движение, RGB камера и цял арсенал от сензори.

Представител на LG е потвърдил идеята за двойна камера, напомняйки, че LG вече са експериментирали с двойна камера в Optimus 3D през 2011 г., и че "постигането на добро потребителско преживяване не е трудно, стига да е налице адекватна технология". Източникът също така загатва, че Nexus телефонът от LG ще бъде представен през октомври, като ще се доставя с новия Android M. Друга функция, която присъства в слуховете за този смартфон, е скенер за пръстови отпечатъци – логичен аргумент от гледна точка на включената в Android M имплементация на сигурност чрез пръстови отпечатъци.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници