Слух: камерата на Lumia 940 ще е с тройна LED светкавица

Слух: камерата на Lumia 940 ще е с тройна LED светкавица
A A+ A++ A

Феновете и почитателите на Nokia Lumia 1020 отдавна чакат наследник на един от най-впечатляващите камерафони, който е достигал до пазара. С 41-мегапикселовия си сензор той беше предпочитан от ентусиастите-фотографи и въпреки възрастта си камерата на Lumia 1020 все още успява да удържа преднина пред конкурентите си. Може би обаче вече е настъпил моментът лансираният през 2013 г. модел да отстъпи на по-актуален, който да демонстрира нов връх на фотографските възможности на смартфоните. Поне до такива изводи можем да стигнем около ново изтичане на изображение и слух, който е донякъде спекулативен, но дава надежда подобно устройство да се появи в обозримо бъдеще.

Ивън Блас, по-известен като редовния информатор за нови устройства @evleaks в Twitter, публикува размито изображение на камера в смартфон, подобна на използваната в Lumia, придружено от описанието "Не губете надежда, Windows фенове." Текстът всъщност е по-показателен от изображението, доколкото мнозина вече се отказаха от надеждата си да видят нов модел, подобен на Nokia 808 PureView или Lumia 1020. Все пак размитото изображение е послужило на потребителя PhoneDesigner като основа за атрактивен 3D рендър, който дава доста по-ясна представа за въпросния компонент.

До обектива присъстват три кръгли елемента, напомнящи LED светкавица. От изображението личи и лека цветова разлика между тях, което вероятно би могло да подсказва, че двата LED са същинска светкавица, а третият може би е сходен със сензора за цветен спектър на LG или пък служи за осигуряване на различна цветна температура за постигане на по-естествени цветове при снимане със светкавица. Все пак докато няма официално изявление от Microsoft, можем само да гадаем за кой модел става дума и дали подобен модул ще намери място е реално устройство.

Има много слухове за Lumia 940 като потенциален бъдещ флагман на Microsoft, като някои от тях обещават и по-голям XL модел, USB Type-C конектор и поне 20MP камера. Нищо чудно въпросният компонент да бъде реализиран именно там, а ако вярваме на другите непотвърдени сведения за Lumia 940 и/или 940XL, можем да очакваме още 5.2“ QHD екран (1440 x 2560 пиксела) или 5.7-инчов дисплей със същата резолюция в XL. Най-вероятният чипсет е Qualcomm Snapdragon 808 за Lumia 940 и може би по-мощният Snapdragon 810 за по-голямата версия. И двата модела се очаква да включват 3GB RAM, 32GB вградена памет и 5МР предни камери.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници