Премиерата на Xiaomi Mi5 ще се забави заради проблеми със Snapdragon 810

Премиерата на Xiaomi Mi5 ще се забави заради проблеми със Snapdragon 810
A A+ A++ A

След като Sony признаха открито миналата седмица, че Xperia Z3+ и Xperia Z4 се сблъскват с проблеми с прегряването на Snapdragon 810 и пуснаха софтуерен ъпдейт, който да адресира това, от HTC и Xiaomi също споделиха главоболията си с този чипсет. Наследникът на флагмана Mi 4 на Xiaomi още не е официално анонсиран, но за него вече е известно, че е засегнат от проблемите с чипсета на Qualcomm.

По-рано този месец се появиха съобщения, че производителят е решил да използва в Xiaomi Mi5 и Mi5 Plus по-новия Snapdragon 820, но това на свой ред ще доведе до забавяне на двата модела, докато чипсетът бъде готов за доставки в достатъчни обеми. Xiaomi вече използват няколко патентовани решения за контрол на температурата в Mi Note Pro, за да ограничат прегряването на Snapdragon 810, но и те не са достатъчно ефективни.

Вече пуснатият на пазара HTC J Butterfly, също използващ Snapdragon 810, освен другите си проблеми като кратък живот на батерията и неотзивчив сензорен екран, също страда от осезаемо загряване. Заслужава си да отбележим, че актуалният флагман HTC One M9 също е базиран на Snapdragon 810, но фирмата специално понижава тактовата честота в този модел при определени условия, за да не допусне достигането на проблемни температури.

Останалите варианти на HTC One M9, като HTC One M9+, използват MediaTek чипове и не се очаква да се предлагат официално в Европа и САЩ. Не е изненадващо, че заради проблемите с прегряването, Qualcomm ще доставят по-малки количества от Snapdragon 810 от първоначалните прогнози, макар че през май вицепрезидентът по маркетинга на най-популярния производител на мобилни чипсети заяви, че Snapdragon 810 "никога не е прегрявал в комерсиално устройство".

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници