Африка и Азия ще движат мобилния ръст поне до 2020 г.

Африка и Азия ще движат мобилния ръст поне до 2020 г.
A A+ A++ A

Поредното издание на Ericsson Mobility Report за първото тримесечие на тази година отново ни дава поглед към глобалните тенденции при мобилните технологии, които продължават да се развиват с бързи темпове. Според глобалното проучване до 2020 година броят на потребителите на смартфони ще нарасне повече от два пъти и тогава 70% от населението на Земята ще разполага с такова устройство. Нараства и броят на устройствата с интернет възможности и Ericsson прогнозира, че през същата година ще има 26 милиарда такива свързани устройства.

Проучването разкрива, че през първата половина на тази година мобилният трафик на данни е бил с 55% по-висок на годишна база и ще продължи да се увеличава. Към 2020 година се очаква 80% от трафика да е генериран от смартфони. Основна част от него се дължи на мобилното видео, чиято употреба ще продължи да расте, и през 2020 година то ще има 60% дял от целия трафик. Проучването показва още, че от размера на екрана на устройството зависят най-често използваните приложения – например потребителите на таблети прекарват 50% повече време за гледане на видео.

От другите данни става ясно, че броят на мобилните абонати ще се удвои до 2020 г., достигайки 6.1 милиарда. Почти 80% от новите абонати ще идват от Азиатско-тихоокеанския регион, Близкия изток и Африка. Само за първите три месеца на тази година три четвърти от новите абонати са дошли от Азия и Африка и това ще се запази до 2020 година. Цялото проучване, което съдържа още много интересни детайли, може да откриете тук.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници