Излезе нова тестова версия на Windows 10 за телефони

Излезе нова тестова версия на Windows 10 за телефони
A A+ A++ A

Microsoft продължава работата по Windows 10 за телефони, но вече знаем, че платформата няма да е готова до 29 юли, когато излиза изданието за компютри. Компанията споделя, че отчита добър прогрес, но има нужда от повече време за осигуряване на оптималното потребителско преживяване преди пускането на Windows 10 Mobile по-късно през годината. Новата тестова версия с номер 10136 показва сериозен напредък, но тя е само за потребителите в канала за бързи ъпдейти (Fast Ring).

Поради бъг в миграцията на данните инсталацията й не е особено лесна – ако сте във Fast Ring ще се наложи да се върнете към Windows Phone 8.1 чрез приложението Windows Phone Recovery Tool и след това отново да активирате достъпа през приложението Windows Insider. В случай, че не искате да се върнете към WP8.1 ще трябва да пропуснете тази версия, но ще получите следващата, в която въпросния бъг ще е оправен.

Новото издание включва множество промени в интерфейса – подредба, шрифтове, икони и т.н., а още повече се очакват със следващата версия. Компанията е подобрила значително работата на виртуалния асистент Cortana, който почти е достигнал до финалния си дизайн, а другите добавки включат улеснено ползване с една ръка на устройствата с диагонал на екрана над 5” и подобрения на галерията и камерата (последното засяга моделите Lumia 640, 640XL, 930, Icon и 1520). Отстранени са и други бъгове от предходното издание.

Източник: Microsoft

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници